شرکت سپهرگازکاویان آزمایشگاه مرجع اداره استاندارد تولید کننده و تامین کننده گازهای خالص و ترکیبی با کیفیت و خلوص بالا( گرید آزمایشگاهی) آماده ارائه گاز پروپان به مشتریان میباشد. لذا تصمیم داریم در این مقاله اطلاعاتی از جمله گاز پروپان، ترکیبات پروپان، کاربردهای گاز پروپان، خواص فیزیکی و شیمیایی C3H8، نحوه تولید این گاز و منابع آن را معرفی نماییم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
پروپان(Propane) چیست
همانطور که میدانید پروپان از خانواده هیدروکربن ها است که در طبقه آلکانها دسته بندی میشود. پروپان از سه اتم کربن تشکیل شده است. این گاز بی رنگ و بی بو است اما میتوان آن را به صورت مصنوعی بودار کرد. پروپان در شرایط معمول حالت گازی دارد ولی با اعمال فشار و برودت آن را به حالت مایع در میآورند تا حمل آن آسانتر شود. گاز پروپان را میتوان از چاه های نفت استخراج نمود. تقریبا 10 الی 50% از گاز پروپان وگاز بوتان اگر با یکدیگر مخلوط شوند گاز مایع تولید میشود. برای نگهداری این گاز توجه کنید که محیط حتما دارای تهویه مناسب باشد. این گاز تحت فشار داخل سیلندر ذخیره میشود بنابراین باید از وسیله ای مانند رگولاتور برای کاهش فشار گاز پروپان استفاده نمود.
گفتنی است که گاز پروپان به سیستم عصبی انسان آسیب میرساند و شدیدا آتشزا است و باید گاز پروپان را از جرقه و آتش دور نگهداشت.
تهیه گاز پروپان
گاز طبیعی دارای هیدروکربن هایی نظیر متان، اتان و پروپان است. در حقیقت گاز پروپان را میتوان از گازهای طبیعی و چاه های نفت( جداسازی اجزای مختلف نفت در پالایشگاه) استخراج نمود. در حقیقت گاز پروپان یک محصول جانبی از فراوری گاز طبیعی و تصفیه نفت خام میباشد. گاز پروپان تولید شده اگر مایع باشد درون تانک ذخیره میشود و اگر پروپان حالت گازی داشته باشد درون سیلندر نگهداری میشود.
شاید برای بسیاری از شما این سوال پیش آمده باشد، تولید گاز پروپان چگونه است؟
گاز پروپان معمولا از طبیعت حاصل میشود و بعنوان یک سوخت فسیلی در نظر گرفته میشود. گاز پروپان را میتوان بطور طبیعی از ترکیب با سایر هیدروکربن ها بدست آورد.
سوال دیگری که ممکن است برای شما وجود داشته باشد، پروپان چگونه تولید میگردد؟
همانطور که گفته شد از پالایش گاز طبیعی و نفت خام تولید گاز پروپان صورت میگیرد. این عملیات با استفاده از یک برج تقطیر انجام میشود.
خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد پروپان
پروپان هم مانند گازهای دیگر دارای خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود میباشد. پروپان با فرمول شیمیایی C3H8 شناخته شده است و دارای جرم مولکولی 44.096 گرم بر مول میباشد.گاز پروپان بی رنگ و بی بو است. دمای ذوب پروپان 187.7- درجه سانتیگراد و دمای جوش پروپان 42- درجه سانتیگراد است و اما چگالی گاز پروپان در صفر درجه سانتی گراد 101.3 کیلو پاسکال میباشد.
کاربرد پروپان
امروزه پروپان را به عنوان یک منبع انرژی مهم تلقی میکنند و کاربردهای بسیاری دارد که میتواند در کاهش هزینههای مصرف انرژی بسیار مفید باشد و نیز پروپان را میتوان سوختی ارزان و مطمئن برای نیازهای تجاری و مسکونی به شمار آورد. به دلیل ارزان بودن قیمت پروپان به عنوان سوخت از پروپان در مراکز بزرگ مانند رستورانها، هتلها برای پخت و پز، گرمایش و ... استفاده میشود. همچنین در مرغداریها از گاز پروپان برای گرم نگه داشتن جوجهها استفاده میشود. گفتنی است که گاز پروپان در کشاورزی هم کاربرد دارد به این صورت که کشاورزان از این گاز برای خشک کردن محصولات و پمپهای آبیاری استفاده میکنند. جالب است که بدانید در تعمیرگاههای بدنه اتومبیل برای گرم کردن رنگ بدنه از پروپان استفاده میشود. همچنین بسیاری از شرکتها برای تهیه سوخت دیگهای بخارشان از پروپان استفاده میکنند و باید بدانید که لیست کاربردهای پروپان همچنان ادامه دارد و نکته حائز اهمیت این است که پروپان بسته به این که در چه شرایطی برای چه سیستمهایی و به چه صورت استفاده شود میتواند بسیار به صرفه بوده و هزینهها را تا 70% کاهش دهد و نیز پروپان باعث کارایی بهتر و عمر مفید سیستمها میشود. در صنایع پتروشیمی گاز پروپان جزء اصلی گازهای مایع نفتی است که به آنها LPG هم گفته میشود و یکی از اجزای اصلی گازهای کالیبراسیون در این صنعت میباشد. از پروپان خلوص بالا هم در طیف سنجی شعله به عنوان گاز سوخت استفاده میشود. از دیگر کاربردهای گاز پروپان این است که در سیستمهای گرمایشی به عنوان سوخت مورد استفاده قرار میگیرد گاز پروپان در صنعت کشاورزی هم کاربرد دارد زیرا در این صنعت از پروپان به عنوان سوخت سیستمهای خشک کن استفاده میشود و نیز گفتنی است از دیگر موارد مصرف سوختی پروپان این است که از پروپان در مراکز تجاری و صنعتی به عنوان یک منبع سوخت استفاده میشود.
نکات ایمنی پروپان
در مورد گاز پروپان این نکته را باید گفت که پروپان گازی قابل اشتعال است و گفتنی است که پروپان در غلظتهای بالا ممکن است باعث خفگی و درنهایت مرگ شود. گاز پروپان سنگینتر از هوا میباشد به همین دلیل در محیطهای محدود و نیز در سطحهای کم ارتفاع تجمع مییابد. نکته قابل توجه در مورد گاز پروپان این است که این گاز در غلظتهای کم، اثرات مواد مخدر را دارد و علائم مواجه با پروپان شامل سرگیجه، سردرد، تهوع و نیز از دست دادن هماهنگی میباشد.
تاثیر گاز پروپان بر سلامت انسان
این مسئله را از چندین جنبه بررسی میکنیم.
مهمترین علائم و اثرات حاد و تاخیری گاز پروپان
در ابتدا باید بگوییم که در مورد تماس چشمی، استنشاق و تماس پوستی گاز پروپان هیچ اثر معنی داری یا خطرات بحرانی گزارش نشده است. به هنگام یخزدگی بافت ضروری است که بافت یخ زده را گرم نگه دارید و نیز توصیههای پزشکی را مورد توجه قرار دهید. چون این ماده گازی است داده خاصی در رابطه با خوردن این گاز وجود ندارد و به بخش تنفسی مربوط میشود.
تاثیر گاز پروپان بر محیط زیست
همانطور که میدانید پروپان یک هیدروکربن میباشد و ممکن است رایحه آن اینگونه به نظر بیاید که پروپان میتواند برای محیط زیست آسیبرسان باشد اما باید این را در نظر گرفت که رایحهها میتوانند فریبنده باشند اما گفتنی است پروپان که به آن گاز مایع هم گفته میشود سوختی سازگار با محیط زیست است که تقریبا بدون بو میباشد و برای اینکه بتوان پروپان را به راحتی تشخیص داد به این گاز بوی مصنوعی اضافه میکنند. پروپان مصارف زیادی دارد و هر روز میلیونها خانواده از پروپان به منظور تولید برق، پخت و پز و گرمایش خانههای خود استفاده میکنند و بسیاری از مشاغل از پروپان به عنوان سوخت یا سوخت تمیز برای وسایل نقلیه استفاده میکنند و گفتنی است که با استفاده از انرژی پروپان میتوان جارو برقیهای خیابانی، اتوبوسها و ماشینهای پلیس را پیدا کرد. پروپان در انجمن ملی گاز پروپان به عنوان یک راه حل سبز، برای مصرف کننده با آگاهی از محیط زیست شناخته شده است. طبق گزارش وزارت انرژی ایالات متحده یک وسیله نقلیه پروپان بسته به چرخه رانندگی و نوع آن می تواند ضررهای کمتری نسبت به یک وسیله نقلیه بنزینی یا دیزلی دارد.
فروش گاز پروپان
شرکت سپهر گاز کاویان آزمایشگاه مرجع اداره استاندارد، دارنده گواهینامه iso17025، تولید کننده انواع گازهای خالص و میکس آنها میباشد. یکی از این گازهای خالص، گاز پروپان خالص با درصد خلوص بالا میباشد. همچنین سپهر گاز کاویان قادر به اندازه گیری گازهای هیدروکربنی و غیر هیدروکربنی و مخلوطهای گازی به وسیله گاز کروماتوگرافی میباشد.گاز پروپان خالص آزمایشگاهی با درصد خلوص بالا و قیمت مناسب در سپهر گاز کاویان به فروش میرسد.
پروپان | فروش گاز پروپان |گاز پروپان خالص | فروش گازPropane
گاز پروپان |شارژ گاز پروپان | پروپان وارداتی | C3H8 | Propane | قیمت پروپان
شرکت سپهر گاز کاویان تامین کننده پروپان با درصد خلوص99.5 و 99.95 میباشد.
کپسول پروپان و همچنین تجهیزات مربوط به کپسول پروپان مانند رگولاتور، باندل و .. در سپهر گاز کاویان به فروش میرسد.
حجم سیلندر و کپسولهای موجود برای شارژ گاز پروپان در شرکت سپهرگازکاویان عبارت است از: 5لیتر، 10 لیتر، 20لیتر و 40لیتر و در سیلندرهای کربن استیل قابل ارائه است.
هدف شرکت سپهر گاز کاویان همواره تولید گازهای با خلوص بالا و قیمت مناسب، متناسب با نیاز مصرف کنندگان میباشد.
برای ارتباط با کارشناسان ما و ثبت سفارش میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید.