خودکار پلاسمای با گاز آرگون - سپهر گاز کاویان

خودکار پلاسمای ترمیم زخم با گاز آرگون​ یکی از موضوعات جالب در خصوص این گاز است که در این محتوا از مطالب سپهر گاز کاویان به آن می‌پردازیم.

همان طور که از عنوان مقاله پیداست در این مقاله میخواهیم در رابطه با خودکار پلاسمای زخم صحبت کنیم که قابلیت ترمیم زخم را دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره ادامه مقاله را دنبال کنید.

خودکار پلاسمای ترمیم زخم با گاز ارگون چیست؟

در سال‌های اخیر استفاده از پلاسمای سرد در فشار اتمسفری به عنوان یک استراتژی درمانی جدید و امیدبخش جهت توقف خونریزی و بهبود زخم‌‌های پوستی در پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از انجام مطالعه حاضر ارزیابی اثر بافتی‌ پاتولوژیکی پلاسمای آرگون سرد در فشار اتمسفری در بهبود زخم تمام ضخامت پوست و افزایش سرعت انعقاد خون در موش‌های صحرایی بود.

48 سر موش صحرایی نر بالغ به‌ دو گروه کنترل و درمان تقسیم شدند. تحت شرایط بیهوشی، زخم پوستی به قطر 15 میلی‌متر در پشت موش‌ها ایجاد شد و‌ مدت زمان انعقاد خون اندازه‌گیری شد. در گروه درمان بلافاصله پس از ایجاد زخم، پوست موش‌ها یک‌‌بار و به‌مدت 30 ثانیه تحت تابش پلاسما قرار گرفتند و همزمان مدت زمان انعقاد خون اندازه‌گیری گردید. سپس موش‌های گروه کنترل و تیمار به ترتیب در روزهای صفر، 7 و 21 پس از ایجاد زخم با اتر آسان‌کشی شدند.خودکار پلاسمای زخم کاربرد های متنفاوتی دارد.

سپس زخم و پوست سالم اطراف آن جدا شد و پس از انجام رنگ‌آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی بافت‌شناسی قرار گرفت.

تابش پلاسما سرعت انعقاد خون در زخم پوستی در شرایط In vivo را افزایش داد. بر ‌اساس یافته‌های آسیب‌شناسی بافتی، موش‌های گروه درمان با پلاسما، به طور معنی‌داری (05/0>p) روند بهتری را در التیام زخم‌ تمام ضخامت پوستی نشان دادند. بنابراین پلاسمای سرد آرگون می‌تواند جهت افزایش سرعت انعقاد خون و بهبود روند ترمیم در زخم‌های پوستی مورد استفاده قرار گیرد.

حال گفتنی است که محققان هندی توانسته اند یک خودکار فناوری پیشرفته تولید کنند که با قرار گرفتن بر روی سطح زخمی، به سرعت آنرا ترمیم می‌کند. فناوری تولیدی مرکز تسهیلات فناوری های صنعتی پلاسما (FCIPT) – از شعبات موسسه تحقیقات پلاسمای هند – موسوم به «مشعل جت پلاسمای سرد» به امدادرسانان کمک می کند تا در زمان نیاز، بجای استفاده از داروهای انعقاد خون برای توقف خونریزی، با تابش پرتو آبی از نوک این خودکار بسرعت زخم را ترمیم کنند.

این مرکز اکنون در تلاش برای کسب تائیدیه های ضروری از سوی دولت برای این دستگاه نجات بخش میباشد تا بتواند از آن در خدمات اورژانس بهره ببرد. همچنین جراحان و سازمان​های غیردولتی می توانند از این فناوری برای کمک به مجروحان جاده ای استفاده کنند.خودکار پلاسمای زخم کاربرد های متنفاوتی دارد.

حال این سوال پیش می آید که عملکرد این خودکار چگونه است، گفتنی است که در حال حاضر، خودکار پلاسما از گاز آرگون استفاده کرده و جریان کوچکی از پلاسما با دمای اتاق را منتشر می کند. این افشانه انرژی الکتریکی به سمت بافت آسیب دیده باعث بسته شدن رگ های خونی و در نتیجه موجب متوقف شدن خونریزی می شود. کارایی خودکار پلاسما در حال حاضر در آزمایشگاه «FCIPT» بر روی خون ساکن تائید شده است.

شایان ذکر است که دانشمندان در گام بعدی خود به دنبال جایگزین کردن گاز آرگون با هوای قابل دسترس هستند. فناوری مذکور می تواند با کمترین جریان برق که از باتری آمبولانس قابل دسترسی است، کار کند. به گفته دانشمندان، از جت پلاسما همچنین می توان در عمل های جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی بدون آسیب رساندن به بافت اطراف بهره برد.خودکار پلاسمای زخم کاربرد های متنفاوتی دارد.

مزایای انعقاد با پلاسمای گاز آرگون

خودکار پلاسمای ترمیم زخم با گاز ارگون

1-با استفاده از سیستم انعقاد با پلاسماي گاز آرگون، انعقاد سطحی بافت ها با سرعت زیاد و در سطح وسیع امکان پذیر شده است.

2-اشعۀ آرگون و در نتیجه موضع اعمال انرژي کاملاً قابل کنترل میباشد و احتمال نکروز بافت ها جانبی به حداقل میرسد.

3-کاهش آسیب به بافتها، موجب افزایش سرعت بهبود میشود و احتمال عفونت نیز کاهش می یابد.

4-تشکیل لایه eschar انعطاف پذیر و نازك در سطح بافت، موجب کاهش احتمال خونریزي مجدد، در اثر کشیدگی یا حرکت بافت خواهد شد.

5-عمق انعقاد در تمام سطح یکنواخت میباشد و خطر ایجاد حفره هاي عمیق، پارگی یاPerforationکاهش یافته است.

7-عمق انعقاد کم موجب افزایش کاربرد Ar به ویژه در بافت هاي با جداره هاي نازك، مانندروده میشود. بسته به توان انتخاب شده، عمق انعقاد بین 1تا3 میلیمتر خواهد بود.

8-جریان گاز Ar، خون و مایعات را از موضع جراحی دور کرده و موجب انتقال انرژي به سطح بافت و انعقاد مؤثر خواهد شد. علاوه بر این موضع جراحی در این شرایط به خوبی قابل مشاهده است.

9-جریان گاز آرگون با دور کردن اکسیژن از موضع انعقاد، باعث جلوگیري از کربنیزاسیون و کاهش دود و بوي سوختگی بافت ها در طول جراحی میشود. شایان ذکر است که کاهش دود، در اعمال جراح، تأثیر زیادي دارد

10-مدت زمان عمل جراحی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

11-با استفاده از آرگون پالسی، میزان انرژي اعمال شونده به بافت کاهش یافته عمق انعقاد،کمتر و قابل کنترل تر می باشد. در نتیجه احتمال سوراخ شدگی یا آسیب ناخواسته به بافت هاي داراي دیوارة نازك، بسیار کاهش یافته است.خودکار پلاسمای زخم کاربرد های متنفاوتی دارد.

تهیه گاز آرگون برای مصارف پزشکی

همانطور که می‌دانید بارها در رابطه با کاربرد گاز آرگون در صنایع مختلف گفته شده است به عنوان مثال یکی از صنایعی که از این گاز بسیار استفاده می‌کند صنعت جوشکاری می‌باشد.خودکار پلاسمای زخم کاربرد های متنفاوتی دارد.

این گاز نجیب می‌تواند نقش مخدر و محافظت‌کننده را ایفا کند و همین توانایی منحصر به فرد این گاز باعث شده است که از این گاز در پزشکی هم استفاده شود.

براساس نتایجی که از تحقیقات روی این گاز بدست آمده است نشان می‌دهد که این گاز می‌تواند علائم مخدر را تا فشار‌های بالاتر از 10 اتمسفرآشکار کند.

اما براساس تحقیقات و گزارشات جدیدتری که در رابطه با آرگون گزارش شده است نشان می‌دهد که این گاز به عنوان یک عامل محافظت کننده عصبی عمل می‌کند زیرا این گاز به شیوه‌های مشابه مانند استفاده از زنون دارای دومزیت فراوانی بیشتر و در دسترس بودن است که باعث می‌شود هزینه کمتری را در برگیرد.

گفتنی است که در بسیاری از آسیب‌هایی که به مغز وارد می‌شود از این گاز بعنوان یک دارو استفاده می‌کنند.خودکار پلاسمای زخم کاربرد های متنفاوتی دارد.

گفتنی است که آرگون رفتارهای محافظت کننده عصبی مناسبی را در زمان‌های آسیب‌های ضربه به مغز، انسداد رگ‌های مغز و محرومیت اکسیژن_ قند از خود نشان می‌دهد.

علاوه بر اینکه استفاده از آرگون در پزشکی اثرات مثبت فراوانی دارد اما ممکن است که این گاز عملکرد منفی هم داشته باشد. زیرا تاکنون اثرات منفی از گاز آرگون در درمان آسیب مغزی ایسکمیک ( که در آن آسیب ناحیه زیر قشر مغز زیاد است ) گزارش شده است.

یکی دیگر از موارد استفاده از گاز آرگون در پزشکی ترکیب شدن آن با TPAمی‌باشد. این کار باعث محافظت اندام و بسیاری از اعمال جراحی می‌شود.

لازم به ذکر است موارد گفته شده تنها خلاصه‌ای از توسعه کاربرد‌های این گاز می‎باشد این در حالی است که براساس اثرات بیولوژیکی آرگون احتمالا کاربرد‌های بیشتری برای این گاز به وجود خواهد آمد.

با توجه کاربرد‌هایی که از آرگون گفته شد استفاده از این گاز بعنوان یک تسکین دهنده تا الان نتایج جدیدی را نشان داده است. این تحقیقات نشان می‌دهد آرگون در پزشکی و بعنوان یک محافظ کننده عصبی موفق عمل نموده است.خودکار پلاسمای زخم کاربرد های متنفاوتی دارد.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با عملکرد آرگون در پزشکی کسب کنید بهتر است مشخصات فنی آرگون و ویژگی‌های این گاز را مورد بررسی قرار دهیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *