جوشکاری CO2

جوشکاری CO2 چیست؟

همانطور که می‌دانیم انواع جوشکاری‌ها در صنعت وجود دارد که هر کدام کاربردهای خاص خود را دارند و نسبت بهم دارای مزایا و معایبی می‌باشند. یکی از انواع جوشکاری، جوشکاری دی اکسید کربن می‌باشد.

گاز دی اکسید کربن در فرایند جوشکاری یکی از پر کاربردترین گازها می‌باشد و در مقایسه با آرگون بسیار مقرون به صرفه‌تر است از این رو دارای کاربرد وسیع‌تری نسبت به آرگون می‌باشد. گفتنی است که جوش CO2 برای جوشکاری قوس الکتریکی ایده آل می‌باشد به این صورت که برای اتصال قطعات فولادی توسط دستگاه جوش همیشه از یک گاز بی اثر نظیر CO2 استفاده می‌شود.

جوشکاری CO2-سپهر گاز کاویان

دستگاه جوشکاری با گاز کربن دی اکسید

گفتنی است که برای جوشکاری با گاز دی اکسید کربن از دستگاه‌های اتوماتیک و نیمه اتوماتیک استفاده می‌شود. جوشکاری کربن دی اکسید در صنعت با نام جوش MAG هم مشهور است. جوش مگ یا دی اکسید کربن به دلیل تولید جرقه کمتر برای جوشکاری فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد

علت استفاه از CO2 در جوشکاری چیست؟

دی اکسید کربن اغلب به عنوان گاز محافظ در جوشکاری قوس الکتریکی بر روی سیم جوش مصرفی (GMAW) فولادهای کربنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این گاز برای جوشکاری سایر فلزات، باعث افزایش اکسیداسیون فلز جوش و نیز موجب آسیب دیدن خواص متالوژیکی آن می‌گردد. در ادامه دلایل اصلی استفاده از گاز دی اکسید کربن به عنوان گاز محافظ در فرایند GMAW را شرح می‌دهیم.

اطلاعات تکمیلی

جوشکاری CO2 یا جوشکاری MAG، روشی از جوشکاری قوس الکتریکی در محیط محافظ است که در آن از دی اکسید کربن (CO2) و یک الکترود بدون پوشش استفاده می شود. این روش برای جوشکاری فلزاتی مانند فولادهای ساختمانی کم آلیاژ، ورق فلزی با ضخامت کم و متوسط و همچنین برخی از آلیاژهای آلومینیوم استفاده می شود.

در جوشکاری CO2، یک قوس الکتریکی بین الکترود بدون پوشش و قطعه کار ایجاد می شود. این قوس باعث ذوب شدن فلز پایه و الکترود می شود. گاز CO2 از اطراف قوس جریان می یابد و از نفوذ اکسیژن و نیتروژن به حوضچه جوش جلوگیری می کند. اکسیژن و نیتروژن می توانند با فلز پایه واکنش دهند و باعث ایجاد عیوب جوش مانند ترک و تخلخل شوند.

گاز CO2 یک گاز فعال است، به این معنی که می تواند با فلزات واکنش دهد. این واکنش می تواند باعث ایجاد عیوب جوش مانند پاشش و کاهش خواص مکانیکی جوش شود. برای کاهش این اثرات، معمولاً از گاز CO2 با درصد کمی از آرگون یا هلیوم استفاده می شود. این گازهای بی اثر می توانند از واکنش گاز CO2 با فلز پایه جلوگیری کنند.

جوشکاری CO2 یک روش نسبتاً ساده و مقرون به صرفه است. این روش برای جوشکاری فلزاتی که نیاز به خواص مکانیکی بالایی ندارند، مانند ورق های فلزی با ضخامت کم و متوسط، مناسب است.

مزایا و معایب جوشکاری CO2 عبارتند از:

مزایا:

  • ساده و مقرون به صرفه
  • سرعت جوشکاری بالا
  • قابلیت جوشکاری فلزات با ضخامت کم و متوسط

معایب:

  • ایجاد پاشش
  • کاهش خواص مکانیکی جوش
  • نیاز به مهارت کمتری نسبت به سایر روش های جوشکاری

در اینجا برخی از نکات ایمنی برای جوشکاری CO2 آورده شده است:

  • همیشه از تجهیزات ایمنی مناسب مانند ماسک جوشکاری، دستکش، عینک ایمنی و لباس ایمنی استفاده کنید.
  • قبل از شروع جوشکاری، مطمئن شوید که محل کار شما تهویه مناسب دارد.
  • از کار کردن در نزدیکی مواد قابل اشتعال یا انفجاری خودداری کنید.
  • در صورت بروز هرگونه مشکل، بلافاصله کار را متوقف کنید.

کاربرد

کاربردهای جوش CO2 عبارتند از:

جوشکاری فولادهای ساختمانی، مانند تیرآهن، ستون و ورق فلزی
جوشکاری مخازن تحت فشار، مانند مخازن آب و گاز
جوشکاری لوله ها و اتصالات
جوشکاری قطعات خودرو، مانند بدنه خودرو و شاسی خودرو
جوشکاری قطعات صنعتی، مانند تجهیزات ساخت و ساز و تجهیزات کشاورزی

تهیه و تامین

جهت تهیه گازهای خالص مانند کربن دی اکسید،آرگون،نیتروژن و اکسیژن با سپهر گاز کاویان تماس بگیرید.

02146837950
02146835980

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *