مراکز شارژ کپسول گازهای خالص را چگونه پیدا کنیم؟
نکات مهم در انتخاب مرکز شارژ کپسول گازهای خالص
ابتدا باید بدانید که در حالت کلی دو نوع گاز وجود دارد گازهای آزمایشگاهی و گازهای صنعتی که به صورت تجاری عرضه میشوند.در این مقاله به بررسی کپسول گازهای خالص بپردازیم.
در رابطه با گازهای صنعتی گفتنی است که در صد خلوص این گازها بالای 90درصد میباشد اما گازهای آزمایشگاهی بسیار حساس میباشند به این صورت که میزان ناخالصی این گازها بسیار حائز اهمیت است و وجود ناخالصی های گازی میتواند بسیار مشکل ساز باشد بنابراین برای کار های آزمایشگاهی از گاز هایی با خلوص بالا تر از 99 درصد استفاده می کنند.
در طول دهه های گذشته تولیدات و فرآیند های زیادی در صنعت توسعه پیدا کرده اند. گاز و فناوری های مربوط به گاز ها نیز که در صنعت و آزمایشگاه استفاده می شوند و همچنین ابزار و تجهیزات مرتبط با این گاز ها، مورد توجه قرار گرفته اند. گازهای آزمایشگاهی برای آنالیز، اندازه گیری و … مور استفاده قرار میگیرند.
درصد خلوص گازهای آزمایشگاهی
گفتنی است که درصد خلوص بالای 99% نیز دارای درجه بندی و گرید های گوناگونی میباشد که متناسب با کاربرد های آزمایشگاهی و .. میباشد. شایان ذکر است که گاز های دارای خلوص بالا باعث می شوند که ابزار آزمایشگاهی به صورت بهینه کار کند. هر چه خلوص گاز آزمایشگاهی بیشتر باشد کیفیت نتایج به دست آمده در آزمایشگاه نیز تحت تأثیر آن قرار داشته و بهتر خواهند شد.
برای مثال از گاز های با خلوص بسیار زیاد برای کالیبره کردن یا واسنجی دستگاه های آزمایشگاهی استفاده می کنند و اگر ناخالصی در این گاز ها زیاد باشد نمی توان به دقت داده های یک دستگاه آزمایشگاهی اطمینان کرد. گاهی کالیبره کردن یا واسنجی برای دستگاه های هشدار دهنده گاز های سمی استفاده می شود و خلوص بالای آن نقش حیاتی پیدا می کند. معمولاً خلوص بالای گاز به معنی بیشتر بودن قیمت آن نیز هست.
انواع گازهای آزمایشگاهی
متداول ترین گاز های آزمایشگاهی دارای خلوص بالا برای کاربرد های آزمایشگاهی عبارت اند از گاز هلیوم، گاز هیدروژن، گاز آرگون و گاز نیتروژن. این گاز ها به عنوان گاز حامل برای کروماتوگرافی گازی و سوانگاری مایع و هم چنین طیف سنجی مورد استفاده قرار میگیرند.
گفتنی است که برخی از این گاز ها و هم چنین مخلوط های گازی برای کالیبراسیون (واسنجی) دستگاه ها نیز به کار میروند که کار بسیار دقیق و مهمی برای تعیین صحت کار کرد دستگاه ها محسوب میشود.
نکته بسیار مهم که باید به آن توجه داشت این است که گاز هایی که به عنوان گاز حامل در سوانگاری مورد استفاده قرار میگیرند در صورتی که دارای ناخالصی زیادی باشند در نتایج به دست آمده مشکل ایجاد می کنند و سبب می شوند نتایج قابل اطمینان نباشد و حتی ممکن است برخی از ناخالصی ها به ستون دستگاه آسیب برساند و مانع از انجام درست آزمون ها شود و یا حتی ضررهای سنگینی به دستگاه بزنن.
علاوه بر گاز های هیدروژن، هلیوم و آرگون، گاز هایی مانند گاز دی اکسید کربن، دگاز اکسیژن، گاز متان، گازز نیتروس اکساید، گاز مونو کسید کربن و …نیز از جمله گاز های آزمایشگاهی به شمار می روند.جنس کپسول گازهای خالص متفاوت است.
کیفیت گازهای آزمایشگاهی
به دلیل اهمیت گازهای آزمایشگاهی، کیفیت داشتن گازهای آزمایشگاهی نیز الزامی است. سیلندر های گاز خالص با توجه به تضمین ارائه دهنده و تولید کننده و یا با گواهی استاندارد معتبر تهیه می شوند. برخی از مشتریان حساس نسبت به کیفیت گاز برای هر سیلندر گازی که دریافت می کنند تضمین تقاضا می کنند.
گازهای ترکیبی نیز شامل طیف گسترده ای از سطوح کیفیت هستند که طبق گواهینامه های مختلف ارائه می شوند. مخلوط های گازی برای کاربرد های مختلفی از جمله بسته بندی مواد غذایی یا مخلوط گازی لیزر استفاده می شوند و با توجه به کیفیت درخواستی مشتری تهیه می شوند.
آن دسته از گازهای کالیبراسیون آزمایشگاهی مورد استفاده نیازمند گواهی و آنالیزی هستند که کیفیت آن ها را برای کالیبره کردن دستگاه مشتری تایید کند. گازهای آزمایشگاهی باید دارای فشار و جریان ثابت و قابل کنترلی باشند.
انواع گاز های خلوص بالا
با توجه به نیاز صنعت و آزمایشگاه ها، گاز هایی مانند آرگون، نیتروژن، هیدروژن، هلیوم و غیره با خلوص بالا برای کاربرد های گفته شده تهیه و عرضه می شوند. گفتنی است که این گاز ها گاهی به صورت گازها مخلوط مورد استفاده صنعت یا آزمایشگاهی قرار میگیرند که به صورت سفارشی نیز قابلیت تولید دارند. یکی از گاز های خلوص بالا که دارای مصارف پزشکی نیز هست، اکسیژن است. این گاز را با فناوری های خاص از هوا استخراج و خالص سازی می کنند تا برای مصارف خاص آزمایشگاهی و غیره قابل استفاده باشد.
گاز های خالصی مانند آرگون و هلیوم که از گاز های نجیب و بی اثر هستند، کاربرد های منحصر به فرد و ویژه ای دارند. از این گاز ها به عنوان گاز محافظ و همچنین در حوزه های پزشکی استفاده می شود. گاز های خلوص بالا برای بسیاری از مشاغل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
اهمیت استفاده از گاز خلوص بالا
برای برخی از کاربردهای مصرف، مانند مصارف آزمایشگاهی و دستگاه هایی که دارای دقت زیادی هستند مانند کروماتوگرافی و یا مصارف بهداشتی و غذایی استفاده از گاز خالص اهمیت پیدا می کند. زیرا ممکن است گاز ناخالص باعث آسیب دیدن دستگاه های آزمایشگاهی گران قیمت شود و یا در نتایج به دست آمده اشکال ایجاد کند و نتایج پژوهشی را تحت تأثیر قرار دهد. یا مثلاً در مصراف غذایی مانند تولید نوشابه گاز دی اکسیدکربن مصرفی باید خالص باشد، در غیر این صورت مسمویت ایجاد می کند.
گاهی استفاده از گاز های ناخالص نتایج پژوهشی را زیر سوال می برد و گاهی محصولات تولید شده در کارخانه ها را با مشکل مواجه می کند و در مواردی نیز که نقش حیاتی دارد می تواند زندگی افراد را به مخاطره بیندازد. برای همین استفاده از گازهای خلوص بالا در چنین کاربرد هایی بسیار حائز اهمیت است
نکات حائز اهمیت در هنگام خرید کپسول گازهای خالص
در اخر و با دانستن تمام مطالبی که در رابطه با گازهای آزمایشگاهی خلوص بالا داده شد شما مصرف کنندگان محترم باید بدانید که این گاز ها از مراکز معتبر خریداری فرمایید از آنجا که برای کار های آزمایشگاهی و تحقیقاتی، خلوص بالای گاز های خریداری شده اهمیت دارند، برای خرید گاز های آزمایشگاهی لازم است که به شرکت های مطمئن مراجعه فرمایید. کپسول گازهای خالص باید با احتیاط حمل شوند.
همانطور که گفته شد بنابر اهمیت بسیار بالایی که کاربرد گازهای آزمایشگاهی دارند خرید این گاز ها باید از مراکزی انجام گیرد که بتوان به کیفیت محصولات آن ها مطمئن بود. شرکت سپهر گاز کاویان با داشتن سابقه ی فعالیت در این زمینه می تواند با کیفیت ترین گاز های خالص آزمایشگاهی را در اختیار متقاضیان قرار دهد. همچنین این شرکت آزمایشگاه مرجع اداره استاندارد و تولید کننده انواع گازهای ترکیبی میباشد شما میتوانید در این رابطه با کارشناسان فروش و فنی سپهر گاز کاویان از طریق شماره های درج شده در سایت مشورت کنید.
بدون دیدگاه