خرید هلیوم آزمایشگاهی

زمان خرید هلیوم به چه نکاتی باید توجه کرد؟

گازهای آزمایشگاهی بسیار حساس و دقیق می‌باشند زیرا این گازها از درصد خلوص بالایی برخوردار هستند به همین دلیل نکاتی برای خرید گاز هلیوم آزمایشگاهی وجود دارد که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد.

همانطور که گفته شد گازهای آزمایشگاهی دارای درصد خلوص بالای 99 هستند و گریدهای مختلفی دارند بنابراین برای ذکر نکاتی به هنگام خرید هلیوم آزمایشگاهی لازم است گریدهای مختلف این گاز را مورد بررسی قرار دهیم.

مصارف مختلف هلیوم آزمایشگاهی

هلیوم مصارف مختلفی دارد، از خنک سازی دستگاه‌های ام آر آی گرفته تا نشتی یابی در کشتی ها. با وجود کاربردهای متنوع صنعتی و آزمایشگاهی گاز هلیوم گریدهای مختلفی از این گاز وجو دارد که هرکدام از این گریدهای مختلف هلیوم برای کاربردهای مختلف به فروش می‌رسد.

گفتنی است که بیشتر مردم هلیوم را به عنوان پرکننده بادکنک و گازی برای تفریح و تغییر صدا می‌شناسند اما هلیوم کاربردهای بسیار ویژه و منحصر به فردی دارد به عنوان مثال در جوشکاری، در میکروسکوپ‌ها، در کیسه‌های هوای خودرو، کامپیوتر، تلویزیون، گوشی‌های هوشمند، غواصی، متالورژی، تحقیقات علمی و بسیاری موارد دیگر از هلیوم استفاده می‌شود.

هر کدام از گریدهای هلیوم برای مصارف خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد که در این مقاله تحت عنوان نکاتی برای خرید هلیوم آزمایشگاهی شرخ داده می‌شود.

 گریدهای مختلف هلیوم چگونه قابل اندازه گیری می‌باشند

گرید هر گاز نشان دهنده درصد خلوص آن گاز می‌باشد. گرید گاز را به صورت عدد اعشاری نشان می‌دهند عدد ذکر شده قبل از اعشار 99 است و تعداد عددهای 9 که بعد از اعشار می‌آید درصد خلوص گاز را نشان می‌دهد. برای مثلا هلیوم گرید 6.0 شامل 6 عدد 9 است و رقم اخر نیز 0 است یعنی 99.9999%! و هلیوم گرید 4.7 یعنی 99.997% که 4 عدد 9 دارد و رقم آخر 7 است.

گریدهای مختلف گاز هلیوم

اکنون با اعداد گریدبندی به خوبی آشنا شدیم پس بهتر است خلوص‌های مختلف هلیوم و کاربردهای آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

گفتنی است که ناخالصی‌هایی که ممکن است در گاز هلیوم وجود داشته باشند مختلف‌اند و عبارتند از: آرگون، اکسیژن، کربن دی اکسید، نئون، نیتروژن و حتی آب.