گاز ترکیبی آزمایشگاهی

بازار گاز صنعتی و گاز آزمایشگاهی در ایران

بازار گاز صنعتی و گاز آزمایشگاهی در ایران موضوع محتوای ما در این مطلب از سپهر گاز کاویان می‌باشد.

بازار گاز صنعتی و گاز آزمایشگاهی در ایران چگونه است؟

در ابتدای این مقاله به بررسی تاریخچه گازهای صنعتی در ایران میپردازیم که به سال 1946 میلادی بازمی گردد، زمانیکه صنعت در ایران به شکل مدرن خود درآمده بود. اولین گازهایی که در ایران تولید شد گاز اکسیژن و نیتروژن بوده است.

گفتنی است که امروزه تعداد کمی از گازهای تخصصی در ایران تولید می شود و اکثر گازهای تخصصی وارداتی هستند.

توانایی تولید گاز در ایران محدود به یک سری از گرید ها میباشد و بسیاری از گازهای گرید بالا وارداتی میباشند.

میعانات گازی: اکسیژن، آرگون، نیتروژن، دی اکسید کربن، نیتروس اکساید

 

تعدادی از هیدروکربن ها نظیر اتیلن، پروپان، پروپیلن و… نیز  توسط پتروشیمی ها تولید میشود که مصرف صنعتی دارند و فروش آنها در بورس انجام می شود.

 

به غیر از موارد فوق مخلوط های گازی آزمایشگاهی حدود 10سال است که در ایران تولید می شود. تعداد محدودی از شرکتها هستند. (حدود 10شرکت) که مخلوط گازی تولید می نمایندو لازم به ذکر است صرفا 2 شرکت دارای استاندارد ISO17025 هستند ازاستاندارد استان تهران در این زمینه نیز محدودیت هایی وجود دارد. مخلوط های گازی در رنج  ppbدر ایران تولید نمی شود وهمچنین اگر تعداد عناصر یک مخلوط گازی زیاد باشد تولید آن با مشکل مواجه می شود.

 

یک مسئله دیگر نیز آنالیز مخلوط های گازی می باشد که بیشتر این شرکتها خودشان امکان آنالیز محصول را ندارند و این آنالیز توسط یک شرکت ثالث  دولتی انجام می شود اما گفتنی است که شرکت سپهر گاز کاویان آزمایشگاه مرجع اداره استاندارد است و دارای گواهینامه ISO17025 میباشد همچنین این شرکت تمام گاز های تولید شده را آنالیز میکند و به همراه گواهینامه معتبر به مشتریان گرامی ارائه میدهد.

 

معمولا بیشت گازهای آزمایشگاهی خلوص بالا در ایران وارد می شود.

 

کشورهایی که تأمین کننده گازهای تخصصی و خلوص بالا در ایران می باشند شامل: امارات، قطر، چین، اندونزی، هند، آلمان ، اتریش، ایتالیا، هلند ، انگلیس و ترکیه می باشند که با وجود تحریم ها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم به ایران کالا صادر می کنند.

 

گازهایی که به ایران وارد می شوند شامل گازهای خالص تا گرید 6، هلیوم مایع، گازهای مورد استفاده در صنایع الکتریکی  و برقی شامل  SF6, Ze, Ne, Kr ( که بیشتر از چین وارد می شوند) ، گازهای سرمایشی، گازهایی که در پروژه تولید شیشه استفاده  می شود مثل SO2, SiH4  .

 

شایان ذکر است بازار مصرف گازهای صنعتی و گاز های ترکیبی آزمایشگاهی  در ایران بازار بزرگی می باشد زیرا در ایران صنایع مختلفی وجود دارد و همینطور به خاطر وسعت صنعت نفت در ایران مقدار زیادی از این محصولات مورد استفاده می باشد.

 

در ایران حدود 73 پتروشیمی،32 پالایشگاه نفت وگاز وجود دارد که مقدار زیادی گازهای صنعتی و آزمایشگاهی مصرف می کنند.

 

علاوه بر این بازار، صنایع زیر در ایران مصرف کننده گازهای تخصصی و آزمایشگاهی و صنعتی می باشند:

 

صنایع: غذایی، سیمان، شیشه، برق، فولاد، تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی، دخانیات، شیمیایی، داروسازی، کشاورزی

 

در رابطه با گازهای پر مصرف خلوص بالایی که در ایران وارد می شوند باید گفت که این گاز ها شامل هیدروژن، آرگون، هلیوم و نیتروژن گرید 6 می باشد.

 

علاوه بر اینها گفتنی است که پرمصرف ترین گاز هلیوم 5 می باشد که  بیشتر به عنوان گاز حامل دستگاه کروماتوگرافی گازی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

در 2 سال گذشته بازار بزرگی برای هلیوم بادکنک و بالن ایجاد شد ولی با افزایش قیمت هلیوم تعداد آن بسیار کاهش پیدا کرد.

 

طی سال گذشته حدود 30٫000 سیلندر 50 لیتری هلیوم وارد ایران شده که این مقدار هلیوم از کشورهای چین، اندونزی، قطر، امارات و ترکیه وارد ایران می شوند.

 

صنعت گازهای آزمایشگاهی در 50 سال گذشته در ایران به علت تحریم های بین المللی رشد چشمگیری نداشته. چاه های نفت و گاز ایران در حوزه منابع پارس جنوبی دارای منابع عظیمی از هلیوم می باشد که به علت ضعف تکنولوژی ایران امکان استخراج آنرا ندارد این مخازن به صورت مشترک با قطر هستند که کشور قطر چندین سال است که از این مخازن بهره برداری می کند.

 

کشور عزیزمان ایران از آنجایی که دارای بازار بزرگ مصرف میباشد دارای پتانسیل بزرگی برای سرمایه گذاری است ولی به علت ریسک های سیاسی این کار کمتر اتفاق میافتد.

سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل میعانات گازی

یکی از نقاط ضعف بازار گاز در ایران عدم رعایت استانداردهای موجود می باشد. استانداردهایی که رعایت نمی شوند شامل حمل و نقل، نگهداری سیلندرها، رنگ سیلندرها و شیر سیلندرها می باشد ناوگان فرسوده حمل و نقل میعانات گازی نقطه ضعف دوم می باشد اگر بخواهیم به نقاط قوت بازار گاز در ایران اشاره کنیم می توان به قیمت و کیفیت مناسب گازهای مایع آرگون، نیتروژن و دی اکسید کربن و مخصوصاً نیتروس اکساید اشاره کرد و همچنین مخازن CNG که با کیفیت بالا در ایران تولید می شود.

 

لازم به ذکر است طی سال گذشته انجمن گازهای فشرده در تهران تأسیس شد که فعالیت اصلی آن آموزش در زمینه گازهای فشرده و اجرایی شدن استانداردهای موجود در صنعت گازهای فشرده می باشد.

 

امید زیادی است که این انجمن بتواند باعث ارتقاء سطح کیفی محصولات و همینطور ارتقاء سطح دانش شاغلین صنعت گازهای فشرده شود.


 
گاز استاندارد | گاز مرجع

گاز مرجع چیست؟

گاز مرجع یا گاز استاندارد به یک نوع گاز اشاره دارد که برای کالیبراسیون و تنظیم دقت دستگاه‌های اندازه‌گیری مورد استفاده قرار می‌گیرد. گاز مرجع یک استاندارد اندازه‌گیری است که خواص و ویژگی‌های مشخصی دارد و به عنوان مرجعی برای تنظیم و تعیین دقت دستگاه‌های اندازه‌گیری استفاده می‌شود.

گاز مرجع باید دارای ویژگی‌هایی مانند دقت، پایداری، تکرارپذیری و خلوص بالا باشد. علاوه بر این، باید دارای ترازویی باشد که با استفاده از آن می‌توان دستگاه‌های اندازه‌گیری را تنظیم و تعیین کرد.

معمولاً در کالیبراسیون دستگاه‌های اندازه‌گیری دما، فشار، رطوبت، pH و غیره از گازهای مرجع استفاده می‌شود. به عنوان مثال، گازهای نیتروژن، هلیم، اکسیژن، کلیدر اکسید کربن و متان می‌توانند به عنوان گازهای مرجع در برخی از کالیبراسیون‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.

استفاده از گاز مرجع در کالیبراسیون کمک می‌کند تا دقت و صحت دستگاه‌های اندازه‌گیری بهبود یابد و نتایج اندازه‌گیری دقیق و قابل اعتماد باشند.

به عبارت دیگر در بسیاری از فرآیندهای صنعتی و آزمایشگاهی از مخلوط‌های گاز گوناگون استفاده می‌شود که نوع ترکیب این مخلوط‌های گازی همواره باید یکسان و مطابق استاندارد آن صنعت یا کاربرد خاص باشد و از الزامات مشخصی پیروی کند. بنابراین برای حفظ یکنواختی ترکیبات گازی، معمولاً به تولید انبوه این نوع مخلوط‌های گازی می‌پردازند. گفتنی است که به این مخلوط‌ها، مخلوط گاز استاندارد یا گاز مرجع گفته می‌شود. برای هر کاربرد یا فرآیند یک نوع ترکیب خاص نیاز است.

شرکت سپهر گاز کاویان ، آزمایشگاه مرجع اداره استاندارد ، دارنده گواهینامه ایزو 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در زمینه تولید انواع گاز های مرجع، امکان تولید و آزمون رنج وسیعی از گازهای مرجع از دو جزیی تا بیش از 15 جز با انواع غلظت های درصد و پی پی ام، در یک سیلندر را دارد .

گاز رفرنس (reference gas) به چه گازی گفته می‌شود؟

گاز کالیبراسیون یک گاز یا مخلوطی از گاز رفرنس می‌باشد که به عنوان استاندارد مقایسه‌ای در کالیبراسیون ابزارهای تحلیلی مانند تجزیه کننده‌های گاز یا آشکارسازهای گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین بسیار حائز اهمیت است که یک گاز کالیبراسیون باید ترکیب دقیق باشد، مانند گاز صفر یا گاز دهانه، به عنوان مثال 4000 پی پی‌ام سولفید هیدروژن در نیتروژن.

گاز رفرنس معمولاً دارای خلوص بالا و ویژگی‌های دقت، پایداری و تکرارپذیری است. این گازها به طور عمومی از طریق روش‌های خاصی تهیه می‌شوند تا ویژگی‌های مورد نیاز را داشته باشند.

مثال‌هایی از گازهای رفرنس عبارتند از:

1. گازهای رفرنس برای دما: مانند گاز نیتروژن، گاز هلیم، گاز اکسیژن و گاز آرگون.

2. گازهای رفرنس برای فشار: مانند گاز نیتروژن، گاز هلیوم و گاز کربن دی‌اکسید.

3. گازهای رفرنس برای pH: محلول‌های اسیدی و قلیایی با ترازوی pH دقیق.

4. گازهای رفرنس برای تشخیص گازها: مثل گازهای هیدروژن، متان، کلیدر اکسید کربن و آلاینده‌های دیگر.

گازهای رفرنس با استفاده از تجهیزات و فناوری‌های خاص تولید و بسته‌بندی می‌شوند تا خلوص و دقت مورد نیاز را حفظ کنند و در فرآیند کالیبراسیون به عنوان مرجع استفاده شوند.

در گاز کالیبراسیون، فشار تست(PT) و صدور گواهینامه/دقت تحلیلی (CA) از اهمیت بالایی برخوردار است.

چرا باید فرایند کالیبراسیون انجام شود؟

بسیار بدیهی می‌باشد که دقت تمام دستگاه‌های اندازه گیری با گذشت زمان تغییر می‌کند که اغلب این تغییرات به دلیل سایش و پارگی طبیعی می‌باشد و نیز تغییرات در دقت می‌تواند از شوک الکتریکی و یا مکانیکی و یا یک محیط خطرناک ایجاد شود برای مثال روغن، تراشه‌های فلزی و .... به همین دلیل کالیبراسیون دستگاه‌های اندازه گیری از اهمیت بالایی برخوردار است.

گاز کالیبراسیون کروماتوگرافی گازی

کالیبراسیون ابزار یکی از فرآیندهای اولیه مورد استفاده برای حفظ دقت دستگاه می‌باشد. همچنین کالیبراسیون فرآیند پیکربندی یک تجهیز است تا نتیجه‌ای را برای یک نمونه در محدوده قابل قبول گزارش دهد.


 
گاز ترکیبی آزمایشگاهی

گاز ترکیبی و فروش آن از دیگر خدمات و محصولات ما به مشتریان عزیز می‌باشد. سپهر گاز کاویان در این راستا تلاش می‌کند تا بهترین‌ها را برای شما فراهم کند.

گاز ترکیبی ( مخلوط گازی) چیست؟

گاز ترکیبی که با نام های گازهای مخلوط یا گاز میکس نیز شناخته شده می‌باشند در حقیقت کاربردهای وسیع و گوناگونی در صنعت شیمیایی و پتروشیمی دارند. گازهای ترکیبی آزمایشگاهی به طور معمول از اختلاط گازهای خالص با یکدیگر در در گستره درصد یا PPM حاصل می‌گردند.

مخلوط های گازی یا گازهای ترکیبی آزمایشگاهی در صنعت بسیار پرکاربرد هستند بعنوان مثال از آنها می‌توان در زمینه های جوشکاری، برشکاری و لیزر، صنعت غذایی، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی و حتی در زمینه های پزشکی نیز استفاده نمود.

یکی از نمونه های گازهای ترکیبی گازهای جوشکاری هستند این مخلوط گازی از 18% گاز دی اکسید کربن و 82% گاز آرگون که برای جوشکاری بسیار مناسب است تشکیل شده است.

مخلوط گازی لیزر، گازهای ترکیبی طبی، گازهای میکس مورد استفاده در مراکز تحقیقات و آزمایشگاهی از دیگر ترکیب های گازی رایج می‌باشند.

همانگونه که می دانید صنعت های گوناگونی برای انجام فعالیت های خود مانند فعالیت های آزمایشگاهی به گاز ترکیبی نیاز دارند بنابراین می توان گفت بسته به نیاز هر صنعت نوع گاز ترکیبی وحجمهای درخواستی متفاوت است. گفتنی است که میزان هر گاز و تعداد اجزاء در گازهای ترکیبی متفاوت است. مخلوط های گازی را می توان در حجم های 8 و10 و20 و40 و50 لیتری عرضه کرد. با توجه به نیاز مشتری و اجزاء مخلوط گازی حجم های متفاوتی وجود دارد.

سپهرگازکاویان یکی از معتبرترین ارائه دهنده گازهای ترکیبی آزمایشگاهی با ارائه سرتیفیکت می‌باشد.

تهیه گاز ترکیبی

معمولا تهیه گاز میکس یا گاز ترکیبی به دو شیوه انجام می‌پذیرد: فشار نسبی و روش وزنی.

در واقع روش دوم یعنی روش وزنی روش بهتر و معمول‌تر و دقیق تر می‌باشد. می‌توان گفت کشور ایران در تولید گاز ترکیبی برای پزشکی رتبه هشت را دارد.

تهیه گازهای میکس با استفاده از چند جزء صورت می‌گیرد. در حقیقت در شرایط خاصی چند جزء با یکدیگر ترکیب شده و گاز ترکیبی، میکس تولید می‌شود. شرکت سپهرگاز کاویان از تولید کننده های گاز ترکیبی در حجم های گوناگون است برای ثبت سفارش خود مبنی بر خرید گاز ترکیبی با کارشناسان فروش ما تماس حاصل نمایید.

کاربرد گاز میکس (گاز کالیبراسیون)

ابتدا باید بدانید که گازهای میکس با عنوان‌های دیگری مانند: گازهای کالیبراسیون، گازهای ترکیبی، گاز مرکب، گاز مرجع، ترکیبات گازی، گاز رفرنس، مخلوط‌های گازی، گاز آنالایزر و... مطرح می‌شوند.

گاز کالیبراسیون یا گاز کالیبره برای تنظیم و تعیین دقت و صحت دستگاه‌های اندازه‌گیری و تجهیزاتی که نیاز به تنظیم دقیق دارند، استفاده می‌شود. این گازها در فرآیند کالیبراسیون برای بررسی و تنظیم ابزارها و تجهیزات اندازه‌گیری استفاده می‌شوند تا دقت و صحت آنها را بررسی و تضمین کنند.

استفاده از گاز کالیبراسیون در انواع تجهیزات و ابزارهای اندازه‌گیری متنوعی از جمله زیر است:

1. ابزارهای اندازه‌گیری دما: برای کالیبراسیون ترمومترها، ترموکوپل‌ها، رگولاتورهای حرارتی و سایر ابزارهای مشابه، گازهای کالیبراسیون مانند گاز‌های نیتروژن و کلیدر اکسید کربن استفاده می‌شود.

2. ابزارهای اندازه‌گیری فشار: برای کالیبراسیون منجمدسازها، دستگاه‌های فشارسنج، منفجرها و سایر ابزارهای مرتبط، گازهای کالیبراسیون مانند گازهای نیتروژن و هلیم استفاده می‌شود.

3. ابزارهای اندازه‌گیری گاز: در صنعت گاز، برای کالیبراسیون آنالایزورهای گاز، سنسورها و دستگاه‌های تشخیص گاز، گازهای کالیبراسیون مانند گازهای هیدروژن، متان و کلیدر اکسید کربن استفاده می‌شود.

4. ابزارهای اندازه‌گیری pH: برای کالیبراسیون الکترودهای pH و دستگاه‌های اندازه‌گیری pH، محلول‌های کالیبراسیون اسیدی و قلیایی و همچنین گاز دی اکسید کربن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از گاز کالیبراسیون در این ابزارها و تجهیزات به عنوان یک استاندارد ارجاع مورد استفاده قرار می‌گیرد تا دقت و صحت آنها را بررسی و تنظیم کند.

میکس‌های گازی کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند. گازهای کالیبراسیون یا گازهای میکس با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد خود کاربردهایی مانند گاز لیزر، تنفس جوشکاری، کالیبراسیون، عکس برداری و غیره در صنایع دارند. 

آنالیز و اندازه گیری از اصلی‌ترین کاربرد گازهای آزمایشگاهی می‌باشد. گازهای آزمایشگاهی انواع مختلفی دارند انتخاب نوع گاز و درصد خلوص گاز مورد نیاز به نوع کاربرد آن‌ها بستگی دارد. اما هر چقدر درصد خلوص گاز بیشتر باشد باعث بهتر شدن نتیجه و کیفیت آزمایش‌ها خواهد شد همچنین استفاده از گازهای آزمایشگاهی دقت دستگاه‌ها را بالاتر می‌برد و کالیبراسیون دستگاه‌ها را آسان‌تر می‌کند. این موضوع به ویژه برای دستگاه‌هایی که با گازهای سمی و خطرناک کار می‌کنند بسیار بهتر است.

کاربرد های گاز ترکیبی

صنایع غذایی:

استانداردها و دستورالعمل هایی برای افزودنی های مواد غذایی وجود دارد برای مثال در ایالات متحده و اتحادیه اروپا به ترتیب دستورالعمل FDA و EC 96/77 مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر گازهایی که برای بسته بندی استفاده می شوند، گاز دی اکسید کربن، گاز نیتروژن، گاز اکسیژن می باشد. ممکن است به صورت خالص و یا مخلوطی از گازها استفاده شوند. ویژگی ها و مشخصات فنی گازها از لحاظ واکنش با مواد غذایی باید مورد توجه قرار گیرند.

گاز نیتروژن و اکسیژن را از هوا جداسازی می کنند و گاز دی اکسید کربن را از چاه های طبیعی استخراج می کنند. گفتنی است گاز دی اکسید کربن را می توان از فرآیند تخمیر یا تولید آمونیاک بدست آورد. در صنایع غذایی درصد خلوص گاز و همچنین کیفیت گاز مصرفی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

فریز کردن مواد غذایی:

برای فریزر کردن مواد غذایی باید استاندارد های دقیق بهداشتی را رعایت نمود. از نیتروژن مایع و دی اکسید کربن می توان برای این عملکرد استفاده نمود. اگر قدرت انجماد برودتی بالا باشد می تواند عطر و طعم محصول را حفظ کند. این روش یک روش شناخته شده و ثابت است که از سالها قبل مورد استفاده قرار می گرفته است.

مزایای فریزرهای برودتی:

1-بوسیله یخ زدگی و خنک سازی سریع عطر و طعم محصول ثابت باقی می ماند.

2-به دلیل سریع بودن این روش، کیفیت محصول در مقایسه با روش های کند تر افزایش می یابد.

3-به فضای کمتری نیاز دارد.

با توجه به مواد غذایی می توان از روش های فریز کردن متفاوتی بهره برد.

از گاز ترکیبی می توان در کشاورزی نیز استفاده نمود.

برخی گازها می توانند در صنعت کشاورزی بسیار مفید واقع شوند و باعث افزایش رشد گیاهان شوند و از افت زدگی جلوگیری کنند. معمولا آفت زدگی به دلیل گرم شدن زمین اتفاق می افتد، گاز CO2 گازی است که در کشاورزی بسیار استفاده می شود و در رشد گیاهان تاثیر بسزایی دارد، کاربرد دیگر این گاز در کنترل کردن آفت ها می باشد.

به طور کلی نیتروژن و دی اکسید کربن دو گاز پرکاربرد در صنعت کشاورزی هستند که از هجوم آفات و حشرات جلوگیری می کنند.

در آزمایشگاه از چه نوع گازی استفاده می‌شود

هلیوم، هیدروژن و نیتروژن برخی از رایج‌ترین گازهایی هستند که آزمایشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، همچنین سیلندرها رایج‌ترین روش تأمین گاز بوده‌اند و هنوز در آزمایشگاه‌های سراسر جهان به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

گروه وسیع و گوناگونی از محصولات هستند که تولید آن‌ها در صنایع خاص و کاربردهای مختلف مورد مصرف قرار می‌گیرد آن‌ها ترکیبی از گازهای خالص با غلظت‌های متنوع در گستره پی پی ام و یا درصدی می باشند.گاز ترکیبی (G20,G21,G30,G31) در بسیاری از صنایع به عنوان مثال در صنایع جوشکاری، صنعت لیزر و برشکاری، صنعت ریخته گری، صنایع غذایی، صنعت داروسازی، صنعت پزشکی، تحقیقاتی، آزمایشگاه‌ها و … کاربرد بسیاری دارند. از گروه وسیع و مختلف ترکیب‌های گازی می‌توان به گازهای جوشکاری مانند گاز ترکیبی کورگن تشکل شده از 18 درصد گاز دی اکسید کربن و 82 درصد گاز آرگون مناسب جوشکاری می باشد، لیزر، گازهای طبی، گازهای استاندارد و کالیبراسیون مورد استفاده در تحقیقات، فناوری و آنالیز مانند سنجش آلودگی هوا، آنالیز کننده‌های نفت و گاز، گازهای سوختی و … اشاره کرد.گفتنی است که مخلوط‌های گازی به عنوان گازهای مرجع به منظور کالیبراسیون و نیز در تجهیزات آزمایشگاهی مانند کروماتوگرافی گازی، کوانتومتر، لیزرها و آنالایزرهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. نکته حائز اهمیت در رابطه با گازهای ترکیبی این است که مقدار عناصر تركیبی در این نوع گازها از اهمیت بالایی برخوردار است. مخلوط‌های گازی در سپهرگازکاویان به صورت درصدی و ppm و با استفاده از روش گراویمتری (وزنی) در سایزهای متنوع سیلندر بسته به درخواست مشتری تولید می‌شوند.

انواع مختلف گاز آزمایشگاهی

گاز اکسیژن

استفاده از گاز اکسیژن خالص باعث افزایش سرعت واکنش‌های شیمیایی می‌شود و نیز بازدهی آن‌ها را زیاد می‌کند. معمولاً یکی از گازهای خطرناک صنعتی و آزمایشگاهی گاز اکسیژن می‌باشد به همین علت برای نگهداری این گاز از کپسول اکسیژن استفاده می‌شود. کپسول گاز اکسیژن با استفاده از مواد ویژه‌ای ساخته می‌شود و در ساخت آن نکات ایمنی فراوانی را در نظر می‌گیرند. 

چند نمونه از گازهای ترکیبی

متان %G20:100

پروپان13%،متانG21:87%

ایزوبوتان50%،نرمال بوتانG30:50%

پروپانG31:100%

گاز ترکیبی متان

همانطور که می‌دانید گاز ترکیبی، مخلوط گازی یا گاز میکس گازهای هستند که از ترکیب چند نوع گاز باهم تهیه می‌شوند کاربرد گازهای ترکیبی بسته به نیاز مشتری و عملکرد گاز متغیر می‌باشد و بسیار متنوع است. یکی از این گازهای ترکیبی، گاز ترکیبی متان می‌باشد.

گاز متان در بالانس هوا، گاز اکسیژن و گاز متان در بالانس نیتروژن، گاز دی اکسید کربن*گاز نیتروژن*گاز متان*گاز مونوکسید کربن در بالانس هیدروژن، این گازهای مخلوط تنها نمونه‌ای از گازهای ترکیبی متان تولید شده در شرکت سپهرگاز کاویان می‌باشند.

گفتنی است که گازهای ترکیبی سری G نیز در دسته گاز ترکیبی متان قرار می‌گیرند.

گاز ترکیبی G20(100% دارای متان)، گاز ترکیبیG21(87% متان،13%پروپان)، گاز ترکیبی G23(92.5% متان، 7.5% نیتروژن)،گاز ترکیبی G24(68% متان، 12% پروپان، 20% هیدروژن)، گاز ترکیبی G30(50% نرمال بوتان،50% ایزوبوتان)، گاز ترکیبی G31(100% پروپان)

گاز ترکیبی هیدروکربنی

مخلوط‌های گازی یا گازهای میکس هیدروکربنی دسته گسترده و متنوعی از محصولات گازی را تشکیل می‌دهند که در صنعت بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. گازهای ترکیبی هیدروکربنی با توجه به نوع نیاز مشتری تولید می‌شوند. در واقع گازهای ترکیبی مخلوطی از گازهای خالص می‌باشند که با غلظت‌های گوناگون با یکدیگر میکس می‌شوند و گاز میکس را تولید می‌کنند.

به عنوان مثال:

ایزو بوتیلن در بالانس نیتروژن

هیدروژن در بالانس پروپیلن

این موارد تنها دو نمونه از گازهای ترکیبی هیدروکربنی تولید شده در شرکت سپهرگاز کاویان می‌باشند. لازم به ذکر است که گاز‌های ترکیبی هیدروکربنی شامل ترکیبات C1 تا C7 می‌باشند که به عنوان گازهای ترکیبی گرمایشی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گاز ترکیبی آمونیاک

آمونیاک مهم‌ترین ترکیب هیدروژنهٔ ازت به شمار می‌رود و گفتنی است که در طبیعت از تجزیهٔ مواد آلی ازت‌دار تهیه می‌شود. آمونیاک گازی است بی‌رنگ، با مزهٔ فوق العاده تند و زننده که اشک‌آور و خفه کننده است. گاز آمونیاک در مقایسه با هوا بسیار سبک‌تر می‌باشد و این گاز به سهولت به مایع تبدیل می‌شود.

به عنوان مثال:

گاز آرگون*آمونیاک*گاز متان*گاز نیتروژن در بالانس گاز هیدروژن

آمونیاک در بالانس گاز نیتروژن

گاز ترکیبی مرکاپتان

مرکاپتان یکی از ترکیبات گوگرد می‌باشد که به زنجیره‌ای از هیدروکربن‌ها متصل شده است.

لازم به ذکر است که ترکیبات مرکاپتان‌ها را با توجه به اندازه زنجیره هیدروکربنی متصل به آن‌ها نامگذاری می‌کنند که از مرکاپتان C1 تا مرکاپتان‌های C4 و بالاتر شناخته می‌شوند. به همین دلیل به آن‌ها مرکاپتان‌های سبک یا سنگین هم گفته می‌شود. ویژگی‌های منحصر به فرد مرکاپتان این است که دارای بوی بسیار نامطبوع، خورندگی و سمیت برای موجودات زنده و محیط زیست هستند. گفتنی است که معمولا ترکیبات آلی که از منابع زیر زمینی استخراج می‌شوند دارای ترکیبات مرکاپتان می‌باشند. نفت و گاز استخراجی از میادین هیدروکربنی هم شامل این مواد می‌شوند و بیشتر نفت و گاز بدست آمده از میادین نفت و گاز دارای مقادیری مرکاپتان می‌باشند. همانطور که گفته شد گاز مرکاپتان خورنده می‌باشد بنابراین با توجه به این ویژگی مرکاپتان‌ها و نیز اثرات جانبی بر تاسیسات پالایشی و انتقال انرژی و همچنین سمیت آن‌ها، مرکاپتان‌ها جزو اولین موادی می‌باشند که در پالایشگاه‌ها سعی در تصفیه و پالایش آن‌ها صورت می‌گیرد.

گاز ترکیبی سولفید هیدروژن

سولفید هیدروژن با اسامی دیگری مانند هیدرو سولفوریک اسید، گاز ترش و گاز مرداب، اسید سولفوریک، گاز فاضلاب، هیدروژن سولفوره شناخته شده است.

چند نمونه از گازهای ترکیبی سولفید هیدروژن در سپهرگازکاویان عبارت است از:

گاز سولفید هیدروژن در بالانس گاز نیتروژن

گاز سولفید هیدروژن در بالانس گاز متان

این موارد تنها دو نمونه از گازهای ترکیبی سولفید هیدروژن تولید شده توسط شرکت سپهرگاز کاویان می‌باشند.

گاز ترکیبی نیتریک اکسید

گازهای میکس و ترکیبی گازهایی هستند که از ترکیب چند گاز خالص با یکدیگر تهیه می‌شوند لازم به ذکر است که برخی از گازها از نظر کیفی و کمی دارای حساسیت بالایی می‌باشند به همین دلیل در دسته گازهای ترکیبی وارداتی قرار می‌گیرند.

نمونه‌ای از گازهای ترکیبی نیتریک اکسید(مونوکسید نیتروژن یا نیترو اکسید) نیتریک اکسید در بالانس نیتروژن می‌باشد.

گاز ترکیبی آرگون

سپهرگازکاویان تولید کننده انواع گازهای ترکیبی به همراه گواهینامهISO17025 می‌باشد.

گاز هیدروژن در بالانس آرگون

گاز آرگون در بالانس دی اکسید کربن

موارد گفته شده تنها دو نمونه از گاز ترکیبی آرگون تولید شده توسط سپهرگازکاویان می‌باشند.

خرید و فروش مخلوط گازی

تهیه گاز خلوص بالا معمولاً ارزان‌تر از گاز مخلوط می‌باشد. در عین حال در اختیار داشتن چند گاز خالص کمک می‌کند تا غلظت دقیقی از گازها با هم ترکیب شوند و نتیجه دلخواه را به وجود بیاورند. همچنین لازم به ذکر است زمانی که مخلوط گازی خریداری می‌شود در محفظه‌ای جا‌به‌جا می‌شود که به آسانی قابل دور ریختن و یا بازگشت به تولید کننده نمی‌باشد. نکته حائز اهمیت در رابطه با ترکیبات گازی این است که گاز درون محفظه‌ها در صورت بلا استفاده ماندن برای مدت زمان طولانی لایه لایه می‌شود و گازهای با چگالی کمتر بالاتر از بقیه قرار می‌گیرند. با کنترل جریان هر گاز مخلوط گاز سریع و دقیق تهیه می‌شود. گفتنی است که روش تهیه مخلوط گاز را می‌توان با نرم افزار Composerبرنامه‌ریزی کرد.

خرید ترکیب گازی کالیبراسیون

با توجه به بازه گسترده مخلوط‌های گازی قابل تولید شرکت سپهر گاز کاویان، ارائه یک لیست مشخص از این محصولات که در برگیرنده کلیه توانایی‌های این مجموعه باشد تقریبا غیر ممکن می‌باشد.

برخی از ترکیبات گازی قابل ارائه شرکت سپهر گاز کاویان به شرح زیر می‌باشند:

  • گازهای کالیبراسیون
  • مخلوط گازهای طبیعی و هیدروکربن‌ها ( Natural Gas Mixture )
  • مخلوط‌ های گازی دارای آستانه اشتعال ( LEL Mixture )
  • مخلوط‌ های گازی Span
  • مخلوط های گازی مورد استفاده دستگاه‌های لیزر
  • مخلوط های گازی عمومی و پر مصرف(AHM،G10P و...)
  • مخلوط های گازی مورد استفاده در صنایع بهداشتی و پزشکی
  • مخلوط های گازی اطفاع حریق(G20،G21،G23،G30 و...)
  • مخلوط های گازی مورد استفاده در غواصی ( Heliox & Nitrox )

گفتنی است موارد گفته شده لیست کاملی از توانمندی‌های ما نمی‌باشد بنابراین به شما مشتریان عزیز پیشنهاد می‌کنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های 02146835980-09128699025 تماس حاصل فرمایید تا بهترین پیشنهاد را در رابطه با درخواست خود دریافت نمایید.

فروش گازهای ترکیبی استاندارد

شرکت سپهرگازکاویان تولید کننده انواع گازهای ترکیبی و کالیبراسیون، گازهای ترکیبی را به صورت درصدی و ppm با بالاترین کیفیت در اختیار مشتریان قرار می دهد. مخلوط های گازی تولید شده در این مجموعه می توانند از دو جزئی تا 15 جرئی باشند. سپهرگازکاویان علاوه بر تولید گازهای ترکیبی با دقت و کیفیت بسیار بالا و با آزمایشگاهی مجهز به انواع آنالایزر های گازی و دستگاه کروماتوگرافی گازی قادر به تامین و آنالیز انواع گازهای خالص مانند نیتروژن و اکسیژن و متان و ... می باشد. شما می توانید با اطمینان خاطر و در کمترین زمان گاز مورد نظر خود راهمراه با گواهینامه دریافت کنید. برای سفارش انواع گازهای ترکیبی و کالیبراسیون می توانید با کارشناسان واحد فروش در ارتباط باشید.

فروش گاز ترکیبی

گازهای خالص با یکدیگر ترکیب می شوند و ترکیب گازی را تولید می کنند که درصد و مقدار هر جزء در آن متفاوت است. این مخلوط ها در صنعت های گوناگونی کاربرد دارند مانند صنعت جوشکاری و یا صنایع غذایی.

برخی از این ترکیب های گازی در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند که از خراب شدن مواد غذایی جلوگیری می کنند.

از این ترکیب ها در تولید نوشیدنی ها و آبجو و نوشابه و پردازش لیزر استفاده می شود.

شرکت سپهرگازکاویان از بهترین تولید کننده های مخلوط های گازی و گاز کالیبراسیون، گاز ترکیبی مورد نیاز صنعت شما را با بالاترین کیفیت و دقت در اختیارتان خواهد گذاشت.

نمونه هایی از گازهای ترکیبی قابل عرضه در سپهرگازکاویان:

گاز ترکیبی آرگون

گاز ترکیبی متان

گاز ترکیبی هلیوم

گاز ترکیبی نیتروژن

گاز ترکیبی آمونیاک

گاز ترکیبی اتان

گاز ترکیبی هیدروژن

گاز ترکیبی سولفید هیدروژن

با توجه به نیاز صنعت خود و با در نظر گرفتن مقادیر دقیق گازها در ترکیب گازی می توانید درخواست خود را برای کارشناسان ما در سپهرگازکاویان ارسال کرده تا در کمترین زمان پاسخگوی شما باشند.

آیا گاز کالیبراسیون خطرناک است؟

سیلندرهای گاز کالیبراسیون از کالاهای خطرناک بشمار می‌آیند. به هر حال، اکثر گازهای کالیبراسیون گاز جزء گازهای "غیر سمی، غیر قابل اشتعال" بشمار می‌روند. سیلندرهای گاز کالاهای خطرناک محسوب می‌شوند.