از آنجایی که گاز نیتروژن دی اکسید در صنایع مورد استفاده قرار میگیرد بر آن شدیم تا اطلاعاتی در مورد گاز نیتروژن دی اکسید، خواص و ویژگی‌های NO2، ترکیبات دی اکسید نیتروژن و سایر مطالب مربوط به این گاز را جمع آوری کرده و در اختیار شما قرار دهیم. سپهرگازکاویان ارائه دهنده انواع گازهای خالص و ترکیبی از جمله نیتروژن دی اکسید در گرید های آزمایشگاهی و حجم های گوناگون میباشد. مشتریان میتوانند برای ثبت سفارش با واحد فروش تماس حاصل نمایند.

02146835980

02146837072

نیتروژن دی اکسید(NO2)

همانطور که می‌دانید نیتروژن دی اکسید یا دی اکسید نیتروژن از واکنش پذیرترین اکسیدهای نیتروژن به شمار می‌آید. رنگ این گاز قرمز-قهوه ای است و بوی نامطبوعی دارد. منابع تولید این گاز آلاینده های خودروها، کامیونها و نیروگاه ها هستند که بسیار سمی است. از دیگر ویژگی های این گاز میتوان به خاصیت پارامغناطیسی آن اشاره نمود. این گاز یک گاز اکسید کننده است و قابلیت واکنش با مواد قابل احتراق و کاهنده را دارا است. با آب وارد واکنش می‌شود و دو ترکیب نیتریک اسید و نیتریک اکسید حاصل میکند. در ضمن گاز نیتروژن دی اکسید در حضور رطوبت با فلزات واکنش میدهد.

از سایر اکسیدهای نیتروژن می‌توان به اسید نیتروژن و اسید نیتریک اشاره نمود. این در حالی است که NO2 بعنوان سرگروه اکسیدهای نیتروژنی به شمار می آید.

تهیه گاز نیتروژن دی اکسید

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که گاز نیتروژن دی اکسید که یکی از آلاینده های هوا است چگونه تولید می‌شود؟

همانطور که می‌دانید گاز نیتروژن دی اکسید از اکسید های نیتروژن به شمار می‌آید و که فعالیت شیمیایی آن بسیار زیاد است. در حقیقت NO2 را بعنوان سرگروه خانواده اکسید های نیتروژن محسوب می‌شود. تولید گاز نیتروژن دی اکسید معمولا توسط سوختن سوخت است که به این طریق وارد هوا می‌شود. در واقع وجود این آلاینده در هوا به ماشین، کامیون و نیروگاه ها بستگی دارد.

نیتروژن دی اکسید-سپهر گاز کاویان
خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد نیتروژن دی اکسید

گاز نیتروژن دی اکسید را می‌توان گازی با رنگ قهوه ای قرمز و یا مایعی زرد قهوه ای به شمار آورد. گفتنی است که در دمای بالاتر از 70 درجه فارنهایت این گاز دارای بوی تند و زننده ای می‌باشد.

فرمول شیمیایی این گاز NO2 است و همانگونه که می‌دانید دارای جرم مکولی 46.0055 gr/mol می‌باشد.

بطور کلی مهمترین خواص گاز دی اکسید نیتروژن عبارتنداز: وزن مولکولی 46.01 g/mol و فرمول ملکولیNO2 و نقطه ذوب و نقطه جوش به ترتیب 11.2- و 21.1 درجه سانتگراد می‌باشد. دمای بحرانی دی اکسید نیتروژن 157.8 درجه سانتیگراد است.

کاربرد گاز نیتروژن دی اکسید

نیتروژن دی اکسید را می‌توان مهم‌ترین آلاینده هوا دانست. گفتی است که هر ساله میلیون‌ها تن نیتروژن دی اکسید به دلیل فعالیت‌های بشر به خصوص استفاده از سوخت‌های فسیلی تولید می‌شود. نیتروژن دی اکسید در سنتز صنعتی نیتریک اسید که می‌توان گفت سالانه میلیون‌ها تن تولید می‌شود، نقش حد واسط را دارد. گاز نیتروژن دی اکسید کاربردهای زیادی دارد از کاربردهای دی اکسید نیتروژن در شیمی آلی می‌توان اینگونه گفت که نیتروژن دی اکسید به عنوان یک کاتالیزور در برخی از واکنش‌های اکسیداسیون استفاده می‌شود.

از نیتروژن دی اکسید در فرایندهای تقطیر برای جلوگیری از پلیمریزاسیون اکریلات‌ها استفاده می‌شود. گاز NO2 به منظور سفیدکننده آرد و همچنین استحکام مرطوب کاغذ استفاده می‌شود . از دی اکسید نیتروژن در ساخت سوخت‌های موشکی و نیز مواد منفجره مایع استفاده می‌شود. همچین گفتنی است که این گازNO2 به عنوان یک عامل نیتراته در ترکیب‌های آلی کاربرد دارد .

نکات ایمنی نیتروژن دی اکسید

به هنگام استفاده از سیلندر نیتروژن دی اکسید باید به نکات ایمنی استفاده از سیلندر توجه کنیم تا از بروز خطرات احتمالی جلوگیری شود به هنگام استفاده از سیلندر نیتروژن دی اکسید باید از سالم بودن کپسول نیتروژن دی اکسید، شیرها، لوله‌ها، شلنگ‌های حاوی گاز دی اکسید نیتروژن اطمینان حاصل کرد مخصوصا در فضاهای بسته به این نکته باید بسیار توجه شود به دلیل این که نیتروژن دی اکسید یک اکسید کننده بسیار قوی می‌باشد همچنین لازم به ذکر است که وجود مواد قابل اشتعال و نشت گاز منجر به آتش سوزی می‌شود.

در مورد مشخصات ایمنی گاز نیتروژن دی اکسید باید بدانید که نیتروژن دی اکسید سمی می‌باشد و در صورت تماس با پوست خورنده است و استنشاق نیتروژن دی اکسید باعث آب افتادن ریه و نیز در غلظت‌های بالا منجر به مرگ می‌شود.

البته ناگفته نماند که گاز نیتروژن دی اکسید بلافاصله بر بدن انسان تاثیر نمی‌گذارد، بنابراین ضروری است که در صورت تماس با گاز نیتروژن دی اکسید به پزشک مراجعه شود و معاینات پزشکی صورت گیرد. در سال 1971 برای اولین بار استانداردهای NO2 توسط سازمان حفاظت از محیط زیست تعین می‌شود و گفتنی است که تنظیم هر دو استاندارد که شامل استاندارد اولیه برای محافظت از سلامت و استاندارد دوم برای محافظت از رفاه و آسایش عمومی، سالانه به طور متوسط 0.053 قسمت در میلیون (PPB53) می‌باشد.

امروزه شواهد و تحقیقات نشان می‌دهد که در صورت مواجه شدن با نیتروژن دی اکسید، اعم از 30 دقیقه تا 24 ساعت، اثرات تنفسی را برای افراد به دنبال دارد که این اثرات شامل التهاب راه‌های هوایی در افراد سالم و نیز در افراد مبتلا به آسم موجب افزایش علائم می‌شود.

تاثیر گاز نیتروژن دی اکسید بر سلامت انسان

تاثیر گاز نیتروژن دی اکسید بر سلامت انسان به گونه‌ای است که غلظت بالای نیتروژن دی اکسید تاثیرات منفی بر دستگاه تنفسی انسان دارد و باعث وخیم شدن حال بیماران مبتلا به آسم به ویژه در کودکان می‌باشد. لازم به ذکر است که دی اکسید نیتروژن باعث تولید ازون می‌شود. نیتروژن دی اکسید علاوه بر تاثیر منفی بر دستگاه تنفسی موجب سوزش چشم می‌شود.

گفتنی است که علاوه بر این‌ها شواهدی مبنی بر ارتباط بین سرطان ریه و غلظت بالای نیتروژن دی اکسید وجود دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل حضور نیتروژن دی اکسید در خانه‌ها استفاده از اجاق گاز است. نکته قابل ذکر این است که مطالعات اپیدمیولوژی نشان داده‌اند که مواجه شدن با دی اکسید نیتروژن (NO2) با علائم برونشیت در کودکان مبتلا به بیماری آسم و کاهش عملکرد ریه همراه است.

تاثیر گاز نیتروژن دی اکسید (NO2) بر محیط زیست

اکسید نیتروژن انواع مختلفی دارد در هوای آزاد هفت نوع اکسید نیتروژن وجود دارد که شامل اکسید نیتروژن(NO)، دی اکسید نیتروژن(NO2)، اکسید نیتروس(N2O)، NO3، N2O3 ،N2O4 ،N2O5 می‌باشند. گفتنی است که اکسید نیتریک و دی اکسید نیتروژن در جمع به NOx معروف هستند که دلیل آن قابلیت تبدیل متقابل این دو در واکنش‌های اسماگ فتوشیمیایی می‌باشد.

در واقع نیتروژن دی اکسید را هم آلاینده اولیه و هم آلاینده ثانویه می‌دانند در میان تمام اکسیدهای نیتروژن، نیتروژن دی اکسید(NO2)بالاترین غلظت را در هوای آزاد دارد که رنگ آن قرمز مایل به قهوه‌ای می‌باشد و نقطه جوش آن 1.21 درجه سانتی گراد است و دارای فشار جزئی کمی است که به حالت گازی آن را نگه می‌دارد. گاز نیتروژن دی اکسید خورنده است و نیز این گاز اکسیدان قوی و محرک مجاری تحتانی تنفسی می‌باشد به شدت سمی است به طوری که سمیت آن چند برابر NO می‌باشد

نیتروژن دی اکسید-سپهر گاز کاویان

از مهم‌ترین منابع انسانی انتشار گاز دی اکسید نیتروژن می‌توان به فرآیندهای احتراق مانند وسایل نقلیه، سیستم‌های گرمایش و نیروگاه‌ها اشاره کرد. منبع عمده تولید دی ‌اکسید نیتروژن در مناطق شهری حمل و نقل می‌باشد. گفتنی است غلظت NO2 در طول شبانه‌روز تغییر می‌کند. پخت و پز داخل اماکن با گاز طبیعی منبع عمده تولید دی اکسید نیتروژن در محیط بسته به شمار می‌رود.

مطالعاتی بسیاری در رابطه با گاز دی اکسید نیتروژن صورت گرفته است که از گاز دی اکسید نیتروژن به عنوان یک نشانگر برای آلاینده‌های مرتبط با احتراق به ویژه آن‌هایی که از منابع متحرک (ترافیک جاده‌ای) یا منابع ثابت (احتراق خانگی) منتشر می‌شوند استفاده شده است. در چنین مطالعاتی هر نوع اثر بهداشتی مشاهده شده می‌تواند با سایر محصولات احتراق نظیر ذرات فوق العاده ریز، نیتروس اکساید، ذرات معلق یا بنزن مرتبط باشد. نکته قابل ذکر این است که اکثر گاز دی اکسید نیتروژن جوی منتشر شده به شکل مونوکسید نیتروژن می‌باشد که به سرعت توسط ازن اکسید شده و به دی اکسید نیتروژن(NO2) تبدیل می‌شود.

لازم به ذکر است که دی‌اکسید نیتروژن در حضور هیدروکربن‌ها و اشعه ماوراء بنفش خورشید منبع مهم ازن تروپوسفری محسوب می‌شود. دو مورد از آلوده کننده‌های مهم هوا گاز اکسید نیتریک(NO)و دی اکسید نیتروژن(NO2) می‌باشند که دی اکسید نیتروژن طی فرایندهای پیچیده اتمسفر به ذرات معلق نیترات (NO3) تبدیل می‌شود.

علاوه بر این‌ها دی اکسید نیتروژن هم مانند مونوکسید نیتروژن یکی از آلاینده‌های اصلی مه دود می‌باشد. احتراق سوخت‌ها در دمای بالا باعث تولید آلاینده‌های گازی می‌شود به همین دلیل در شهرها به علت فعالیت‌های انسانی از غلظت بالایی برخوردار می‌باشند.

حمل و انبارش

برای حمل و نقل سیلندرهای بزرگ نیتروژن دی اکسید از گاری مخصوص استفاده کنید و در حین انتقال آن‌ها را به کمک گیره تجهیزات نگهدارنده تثبیت کنید. به هیچ عنوان سیلندر گاز را به کمک سرپوش روی آن بلند نکنید. شیرهای خروجی و رگولاتورها باید اتصالات متناسب با گاز قابل استفاده داشته باشد. به هیچ عنوان در حد فاصل رگولاتور و سیلندر از مبدل استفاده نکنید. توجه داشته باشید که اتصالات روی سیلندر و رگولاتور نباید خیلی شل و یا بیش از حد سفت باشد. به هیچ عنوان از مواد تفلون، روان‌کننده و درزگیر استفاده نکنید. به هیچ عنوان اتصالاتی را که کارخانه سازنده رگولاتور روی آن نصب کرده است را با اتصالات سایر تجهیزات گازی جایگزین نکنید.

پس از اتصال رگولاتور به سیلندر گاز، اقدامات زیر را اجراء نمایید
پشت سیلندر گاز به گونه‌ای بایستید که شیر خروجی مقابل چهره شما نباشد.

هرگز هنگام تنظیم رگولاتور به طور مستقیم به شیشه یا صفحه پلاستیک روی آن نگاه نکنید.

فروش گاز نیتروژن دی اکسید

گاز نیتروژن دی اکسید جز اصلی‌ترین آلاینده‌های هوا محسوب می‌شود که بویی تند و زننده دارد. اکسیدکنندگی نیتروژن دی اکسید بالا می‌باشد و این گاز به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز است. شرکت سپهر گاز کاویان تولید کننده و تامین کننده انواع گازهای آزمایشگاهی مانند گاز نیتروژن دی اکسید و مخلوط گازی می‌باشد. تولید گازهای کالیبراسیون در سپهر گاز کاویان با تکیه بر اخذ گواهینامه ISO 17025 همراه با سرتیفیکیت معتبر می‌باشد و با کیفیت و خلوص بالا به فروش می‌رسد. و همچنین این شرکت در زمینه کالیبره کردن تمامی تجهیزات وابسته به صنایع مختلف فعال می‌باشد.

خرید گاز نیتروژن دی اکسید

سپهر گاز کاویان دارای آزمایشگاهی با بالاترین اسکوپ کاری تولید انواع گازهای مرجع مورد تایید مرکز ملی تایید صلاحیت ایران (17025iso ) می‌باشد. سپهر گاز کاویان یکی از مراکز فروش گاز نیتروژن دی اکسید می‌باشد شما می‌توانید برای خرید گاز نیتروژن دی اکسید خلوص بالا با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت با کارشناسان فروش ما تماس حاصل فرمایید.

قیمت گاز نیتروژن دی اکسید

شرکت سپهر گاز کاویان تولید کننده انواع گازهای خالص آزمایشگاهی و گاز نیتروژن دی اکسید می‌باشد. سپهر گاز کاویان کپسول گاز نیتروژن دی اکسید را با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت تولید و به فروش می‌رساند. برای اطلاع از قیمت گاز نیتروژن دی اکسید در حجم‌های مختلف و خرید گاز نیتروژن دی اکسید می‌توانید به شماره واتساپ09128699025 پیام دهید و اطلاعات کامل را از کارشناسان فروش ما بگیرید.

شرکت سپهر گاز کاویان تامین کننده نیتروژن دی اکسید با درصدخلوص‌های 99.5، 99.9 در سپهر گاز کاویان به فروش می‌رسد.

حجم سیلندر و کپسول‌های موجود برای شارژ گاز نیتروژن دی اکسید در شرکت سپهر گاز کاویان عبارت است از: 5لیتر، 10 لیتر، 20 لیتر، 40 لیتر و50 لیتر.

هدف شرکت سپهر گاز کاویان همواره تولید گازهای با خلوص بالا و قیمت مناسب، متناسب با نیاز مصرف کنندگان می‌باشد.

برای ارتباط با کارشناسان ما و ثبت سفارش می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

نیتروژن دی اکسید-سپهر گاز کاویان